Chiro Judocus Verrebroek

Elke zondag van 14u - 17u

Voor iedereen

Vanaf het 1ste leerjaar

Startdag

20 September

Hey Speelclubbers of zal ik zeggen ontdekkingsreizigers? 

Dit jaar gaan wij (Joke, Eva & Nyo) als kapiteins/piloten/luchtballonbestuurders en landverkenners jullie meenemen op een onvergetelijke reis rond de wereld! Ben je benieuwd welke landen we allemaal gaan bezoeken of welke gekke wezens we gaan tegenkomen? Kom dan zeker elke zondag naar de Chiro want daar wacht het avontuur! 

 
 Zondag 22/9/2019
Vandaag starten we het nieuwe chirojaar met onze jaarlijkse startdag! Het belooft super leuk te worden, jullie komen toch ook? We spreken af om 14u aan het chirolokaal! 


Zondag 29/09

Voor we vertrekken op onze reis zonder grenzen is het enorm belangrijk om onze speelclubdagboek te laten rondgaan. Stel dat we bijvoorbeeld ooit regenlaarzen nodig hebben in de jungle, dan is het altijd handig om te weten wie welke schoenmaat heeft! Van levensbelang dus dat er in de
speelclubdagboek geen fouten staan. Kom zeker naar de Chiro om de andere ontdekkingsreigers en je kapiteins/piloten/luchtballonbestuurders en landverkenners (dus je leiding) beter te leren kennen!
Zondag 06/10
Vorige zondag heb je hopelijk de andere ontdekkingsreizigers een beetje beter leren kennen.
Vandaag gaan we reizen naar een land meer naar het Noorden dat rijmt op ‘kneden’. Kan je al raden welk land dat is? Als je graag gekke wetenschappers een handje helpt, ben jij de speelclub die we vandaag nodig hebben!
Zondag 13/10
Er staat ons een grote reis voor de boeg. Wij kapiteins vragen ons af of de speelclubs wel klaar zijn om samen met ons dit avontuur te doorstaan. Daarom krijgen jullie vandaag enkele opdrachten van ons voorgeschoteld. Hopelijk kunnen jullie die tot een goed einde brengen en ons tonen dat echte speelclubs samen veel aankunnen!
PS: Het is mogelijk dat je vandaag vuil wordt (modder,… kan je allemaal tegengekomen op een grote reis). Neem zeker reservekledij mee.
Zondag 20/10= vriendjesdag
Als alles goed is gegaan, beginnen we vandaag aan onze boottocht over de Atlantische Oceaan. Voor we vertrekken moeten we wel nog wat aanpassingen doen aan ons schip. Kom jij ons helpen zodat we tegen het einde van deze zondag de oceaan kunnen overvaren?
Ken je iemand die niet in de Chiro zit maar wel graag eens wil meekomen? Vraag hem/haar vandaag zeker mee want hoe meer speelclubs, hoe plezanter!
Zaterdagavond 26/10
Heb je al die spinnenwebben al gezien? Of mensen die rondlopen met lange puntige hoeden? Kom vanavond tussen 19u00 en 21u30 naar de Chiro in je engste Halloween outfit zodat we samen kunnen griezelen…. MOHAHAHAH!
 
(Zondag 27/10 is het voor de Speelcubs geen Chiro)
Zondag 03/11
 We zijn met onze boot de Atlantische Oceaan overgevaren en dachten enkele griezelige figuren te zien tijdens Halloween. Vandaag meren we aan op een klein eiland. Dit eiland lijkt eerst heel mooi en normaal. Toch doet de klok hier iets geks. Willen jullie te weten komen wat er hier gaande is met de mensen? Kom dan naar de Chiro!
Vrijdag 08/11-zondag 10/11 WIJ GAAN OP WEEKEND!
Ben jij al ingeschreven voor ons ongetwijfeld geweldige weekend? Ja? Super! Nee? Waarom niet? Bij twijfels mag je altijd een berichtje sturen naar de leiding voor meer info!
Zondag 17/11: 14u00-18u00
Van…. naar Canada! Wist je dat de oppervlakte van België 327x in Canada past? Om zo’n groot land te bezoeken kunnen we moeilijk op ons eigen terrein blijven. Daarom trekken we vandaag naar de Klingse bossen! We verzamelen om 14u00 op de Chiro en vragen enkele ouders te rijden. We zijn terug tegen 18u00. (Dus ook graag enkele ouders die tegen 17u30 ons terug willen ophalen.) PS: Indien het voor jou gemakkelijker is om je zoon/dochter om 14u30 aan de parking achter de kerk van de Klinge af te zetten, is dat ook goed. Gelieve dan op voorhand een seintje te geven naar 04 87 67 73 80 (Eva)
Zondag 24/11
Christus Koning Vandaag onderbreken we onze reisroute even voor deze dag vol Chiroplezier! Hou alvast de hele zondag vrij in je agenda (+/- 9u45 – 17u30) want de aspiranten hebben heel wat voor jullie in petto! Meer informatie volgt nog.
Zondag 01/12
 Wie zoet is krijgt lekkers….
 
Zondag 8/12/2019

Jammer genoeg is het vandaag geen chiro, want het is kerstmarkt in Verrebroek. Maar niet getreurd, de leiding staat daar met een leuk kraampje waar je spelletjes kan spelen. Kom zeker eens kijken! 
Zondag 15/12
De Sint is terug naar Spanje vertrokken en wij vertrekken naar…. de Canarische eilanden! Ooit al eens gehoord van La Palma of Tenerife? Wel, vandaag trekken we van eiland naar eiland en proberen tijdens onze eilandentocht niet verrast te worden door een nog actieve vulkaan!Zondag 22/12: 19u00-21u30
Wist jij dat er een dorp is (in PLADALN *) waar sommige mensen het heel jaar door de kerstman gaan bezoeken? Alleszins, wij gaan vanavond samen kerst vieren met zelfgemaakte koekjes! Als je vormpjes hebt mag je die zeker meenemen. Je mag ook altijd een kersttrui aandoen of een kerstmuts opzetten.* Misschien moet je de letters eerst in een andere volgorde zetten 😉Zondag 5/01
Dag Speelclubbers
Hebben jullie ook goed kerst en nieuwjaar gevierd? Veel buiten kunnen spelen in de vakantie? Wij hopen alvast van wel! Deze zondag is het gewoon Chiro van 14u-17u maar naar waar we trekken blijft nog even een verassing :D


Zondag 12/01
Deze zondag hebben we wat speciaals voor jullie voorzien! Jullie vertrouwde kapiteins/piloten/luchtballonbestuurders zijn hard aan het studeren voor hun examen scheepvaart/piloot/warmtebeheer. Daarom krijgen jullie vandaag Chiro van onze aspiranten! Zij hebben allerlei leuks voor jullie voorzien dus we hopen dat jullie talrijk aanwezig zijn!


Zondag 19/01
Voel je de kou al komen? Zijn je tenen al wat bevroren? Ziet je neus al wat rood? Langzaamaan komt namelijk Antarctica in zicht! Vandaag gaan we schaatsen.


We verzamelen om 13u30 op de Chiro en vragen enkele ouders te rijden.
We zijn terug tegen 17u30.
Vergeet geen 5 euro mee te nemen, dikke sokken en handschoenen!

Vrijdagavond 24/01
Wist je dat het op Antarctica tijdens onze winter bijna nooit donker wordt? In januari en februari is het daar zomer en zelfs om middernacht is het niet echt donker! Dat vinden wij maar niets; hoe kan je dan spelletjes in de donker spelen? Daarom trekken we vanavond naar de Zuidelijke Sandwicheilanden! Jullie worden van 19u-21u30 in het Chirolokaal verwacht.
Zondag 26/01 is het voor de Speelclubs geen Chiro.

Zondag 02/02/20

Vandaag trekken we naar Tokio! Een mondmasker hebben wij niet nodig maar wel onze spierballen! Vandaag gaan we uittesten wie er naar de olympische spelen van 2020 mag :D

 

Zondag 09/02/20

Vandaag is het jammer genoeg geen chiro door de storm

 

Zondag 16/02/20

在左邊   在右邊  Versta jij wat hier staat? Wij alleszins niet! Met wegwijzers gaan we vandaag onze weg dus duidelijk niet vinden. Gelukkig hebben wij daar iets anders voor gevonden! Speurneuzen; zorg dat je vandaag op de Chiro bent! Zondag 23/02/20

Stillaan komen wij dichter bij het gebergte in Rusland! Om over deze bergen te geraken gaan we eerst wat spring, evenwichts- en klauteroefeningen moeten doen. Daarom verwachten we jullie vandaag allemaal om 14u30 aan de sporthal in Verrebroek.
Tegen 17u30 is de Chiro ook hier gedaan.

Het adres van de sporthal is ‘Pastoor Jasperspraat 38, 9130 Verrebroek’.

 

Zondag 1/03/20 Geen Chiro

Dit weekend is de leiding op weekend om ons kamp voor te bereiden. Jullie mogen vandaag dus thuis blijven maaaaar wat je wel kan doen is op de kalender bij 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 en 21 juli in grote letters BIVAK schrijven! 

Zondag 8/03/2020

Vandaag zijn we aangekomen in Mongolië! Wist je dat ze hier het traditionele huis een soort tent is? Toch hebben zij ook klei in de grond. Met klei kan je stenen maken om huizen te bouwen of …. maken 😉